Dewan Bahasa & Pustaka  Carian Spesifik
 

Juga ditemui dalam : Kamus dan Istilah ; Artikel ; Karyawan ; Ensiklopedia ; Khidmat Nasihat ; Peribahasa ; Jurnal ; Novel ; Dialek ;
Maklumat Tambahan Dalam :Korpus ; e-Tesis ;e-Jurnal ;

 
NREMOEKKRKETTHA
Home - BlogUcapanNRE
tebatan banjir telah dilaksanakan kos sebanyak RM874.5 juta. Projek selebihnya telah disiapkan Januari lalu. Mengikut kajian, seramai 430,000 orang telah mendapat manfaat secara langsung darinya. Tahniah sekali lagi diucapkan kepada NRE amnya dan Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) khususnya. Namun begitu, saya percaya masih ada ruang untuk dipertingkatkan lagi pencapaian ini terutamanya dalam bidang penyampaian perkhidmatan atau service delivery
1
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata diucapkan

Peribahasa
613

One good turn deserves another

Bantuan yang dihulurkan atau kebaikan yang ditunjukkan haruslah dibalas. (Peribahasa ini lazimnya diucapkan tatkala hendak membalas budi orang yang selalu membantu kita).

Syariat palu memalu, hakikat balas membalas.

''Thank you for saving my son's life. So, you must accept this gift as a token of my gratitude. One good turn deserves another,'' said Salina to me.

''Terima kasih kerana menyelamatkan anak saya. Oleh itu, terimalah hadiah ini sebagai tanda terima kasih daripada saya. Syariat palu memalu, hakikat balas membalas,'' kata Salina kepada saya.

Peribahasa dan Ungkapan Inggeris - MelayuLihat selanjutnya...