Dewan Bahasa & Pustaka  Carian Spesifik
 

Juga ditemui dalam : Ensiklopedia ; Khidmat Nasihat ; Multimedia ; Jurnal ; Kerajaan Malaysia ; Novel ; Dialek ;
Maklumat Tambahan Dalam :Korpus ; e-Tesis ;e-Jurnal ;

 
Istilah Bahasa MelayuGlosari Leksikal Bahasa Sukuan
Istilah Sumber Istilah Sasar Bidang Subbidang Huraian
differentiabilitykebolehbezaanMatematikTiadaBerkaitan dengan keadaan boleh diperolehi terbitan.
ground coverageperlindungan daratinsuransTiadaInsurans yang boleh diperolehi untuk pesawat udara apabila pesawat berkenaan tidak digunakan untuk penerbangan.
ground coverageperlindungan daratPentadbiran PerniagaanTiadaInsurans yang boleh diperolehi untuk pesawat udara apabila pesawat berkenaan tidak digunakan untuk penerbangan.
whole turnover insuranceinsurans perolehan penuhinsuransTiadaInsurans kredit boleh diperolehi bagi keseluruhan urus niaga atau perolehan insured atau bagi hanya beberapa akaun tertentu sahaja.
forced sales valuenilai jualan terpaksaPentadbiran PerniagaanTiadaAmaun yang boleh diperolehi daripada jualan paksa.
whole turnover insuranceinsurans perolehan penuhPentadbiran PerniagaanTiadaInsurans kredit boleh diperolehi bagi keseluruhan urus niaga atau perolehan pihak yang diinsuranskan atau bagi hanya beberapa akaun tertentu sahaja.
density of snowkepadatan saljiGeografiTiadaNisbah isi padu air cairan yang boleh diperolehi daripada satu sampel salji dengan isi padu asal salji tersebut.
dramatized experiencepengalaman dramaPendidikanTiadaHierarki dalam kon pengalaman Dale yang menyatakan bahawa pengalaman pembelajaran boleh diperolehi melalui kaedah dan aktiviti drama.
asphalt-saturated feltlangkan asfalt tepuKejuruteraanTiadaLangkan daripada campuran asfalt dan kertas tebal yang boleh diperolehi dalam berbagai-bagai ukuran tebal.
building-up principleprinsip pembinaanKejuruteraanTiadaPostulat yang menyatakan bahawa penjumlahan sebutan elektron sesuatu atom atau molekul boleh diperolehi dengan membawa secara berurutan semua bahagiannya.
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata boleh diperolehi